Spezify.com

I just came across spezify.com. An awesomely cool site that makes a mashup of news clips on a chosen topic!Check out these, to see what I mean:

http://spezify.com/#/vampire
http://spezify.com/#/obama
http://spezify.com/#/spotify
http://spezify.com/#/rabies

Implemented in flash. I’d like to know where they go to fetch their snippets..

Star Trek Turkey

I saw Star Trek yesterday. For a dedicated fanboy it's probably awesome.

To me, well it was decent entertainment, but it reminded me too much of Galaxy Quest.

In Norwegian, when a movie tries to be something big, but fails, it's called a "kalkun" :)

This translates to "turkey", but probably doesn't make sense.

Stuff that made me cringe:

  • Most acting was overdone, TV-series style.
  • Main character had no brains, no finesse. Just a kid who likes to pose in a Brad Pit way, tilting his head forward and looking up under eyebrows. Interesting future when this ability alone is enough to get you captaincy.
  • We're Americans, if we go with our gut feeling, we don't have to think because by we can't err. I can take some of this, but this movie gave med an overdose.
  • In the future, if you end up in a wheel chair, you can't pilot a star ship. wtf?

Orwell diary

For George Orwell fans, this is worth checking out: Orwell diaries made available as a blog.Read an entry a day. Many of the entries are just weather observations etc, but some are historically interesting. I haven't dived too deep, but hope to come across more of Orwells brilliant mind in here.

Ting å gjøre på pappaperm

Pappapermen er over. Underveis la jeg en del innsats i å finne på ting som Anton hadde moro av å være med på. Her er noe av det Anton og jeg gjorde.Anton får brakkesjuke etter kun kort tid alene hjemme med lekekassa, så da er det bare å kle på seg etter været og trille seg ut!

Åpen barnehage

Jeg vet ikke hvordan vi skulle klart oss uten åpen barnehage, og vi var innom og teste en del av dem. Som regel er de åpne barnehagene forbeholdt de som bor i bydelen, så de stedene hvor jeg skjønte at de var strenge på dette kravet, måtte jeg juge og si at joa, vi bor i bydelen, vi. En hvit løgn er vel lov i krig og kjærlighet :-)

Her er lista over de åpne barnehagene vi besøkte:

Tårnhuset

Det gamle huset på toppen av St. Hans Haugen. Åpent alle dager 10-14 untatt onsdag (spesialdag for eldre, flerspråklige barn). Barnehagen drives av Kjersti som en flink pedagog, holder avhengighetsdannende musikkstunder hver dag klokka 1130 og er forøverig et supert menneske. Tross gleden og nytten så mange foreldre og barn har av Tårnhuset, så sliter de med driftsmidler. Stedet er litt slitent, men kommer likevel klart best ut av alle de åpne barnehagene vi var på besøkte!

Pris: 40,- per barn. Link.

Terningkast: 6

Urtehagen

I Norbygata 9 i Gamle Oslo ligger det en liten åpen barnehage som er åpen hver dag. De har et skilt der det står"Her snakker vi norsk", men jeg syns kanskje det hørtes mistenkelig ut som arabisk :-). Ellers god tone, men vi var der en dag i høstferien, så det var få andre der og dermed vanskelig å danne seg et inntrykk av åssen det er på en vanlig dag.

Pris: Tror jeg betalte en tier, men mulig det var for kaffen? Link.

Terningkast: 3

Tøyen åpen barnehage

I tredje etasje i Sørligata 8 c i Gamle Oslo ligger en diger åpen barnehage. Masse leker, mange rom, digert kjøkken, masse barn og masse action. Så mye action at det om en sliten krabat har behov for å trekke seg litt tilbake og kontemplere litt over bildene i en bok sammen med pappa, så er ikke det så lett uten å bli avbrutt av en tilfeldig forbipasserende toåring med akutt pappa-abstinens :-). De kjører to veldig populære sangstunder daglig.

Åpent hver dag fra 0930-1430.

Pris: Gratis. Link.

Terningkast: 4

Sinsen åpen barnehage

Grünerløkkas eneste åpne barnehage ligger pokkerivoll helt oppe i Sinsenkrysset, i Lørengata 2. Et digert rom med myke matter og leker. Potensielt et bra sted, men det drives per tiden av en vikar som har med seg sin alt for husvarme to-og-et-halvt åring som løper rundt og herser med de yngre barna. Dette ser ut til å være den eneste metoden (han kjenner) for å få mors oppmerksomhet, dessverre.

Åpent tirsdag og torsdag 11-14.

Pris: Gratis. Link.

Terningkast: 2

Frogner åpen barnehage

Ligger i et gammelt hus i Professor Dahls gate 44B. Mye barn her. Møbleringen innendørs erlangt fra optimal (man kommer fra inngangsdøra og rett inn på gulvplassen der barna sitter og leker), men det hindrer ikke barna i å stortrives her, ser det ut til. Musikkstund hver dag. De har også en liten lekeplass rett utenfor døra m/babyhusker, sandkasse, sklie mm.

Åpent hver dag 10-15.

Pris: 30,- per voksen. Gratis kaffe og oppskåret frukt! Link.

Terningkast: 5

Vannvokterboligen familiehus

Denne åpne barnehagen ligger på Sagene i Riflegata 13, i første etasje. Et digert rom med masse dagslys inn til området der barna leker. 

Åpent hver dag (er ikke sikker på når).

Pris: Gratis. Link.

Terningkast: 5

Tur

Bare å bruke fantasien her. Man er litt begrenset m.h.p. skogsturer om man sverger til alltid å gå med barnevogn, men det går helt fint å ta seg en tre timers tur i skauen med bæremeis! Husk å ta hyppige pauser for å hvile både deg og passasjeren. Og husk masse rosiner; et møst for å holde motet oppe mot slutten av en lang tur :-)

Andre morsomme ting å gjøre

Forestillinger

Vi dro og så forestillingen Readymade baby på Dansens hus i Oslo. Anton var da drøyt 10 måneder, og for første gang i livet satt han spill våken og musestille i 25 minutter mens showet varte! At ikke bare han, men også alle de andre barna gjorde det samme kan jo bare bety en ting: Forestillingen var helt genial, med varierte innslag, mange uventete detaljer, fine farger og morsom musikk. Og til slutt fikk alle kravle ut på scenen og leke med rekvisittene!

Sjekk ut detskjerioslo.no for kalender over forestillinger av ymse slag for barn.

Husdyrparken på Ekeberg

Hysdyrparken, ikke langt fra Ekeberghallen. Her har de hester, ponnier, griser, høns, påfugler, geiter, kyr, kaniner og svaner. Nærkontakt med dyr gjør stort inntrykk! Tror kanskje ikke man kan besøke en gård for ofte!

Pris: 40,- per person som er eldre enn 2 år.

Kampen økologiske barnebondegård

Har ikke vært på købb selv ennå, men det skal visst være omtrent som Ekeberg. Litt vanskelige åpningstider, dessverre.

Norsk teknisk museum

Anton og jeg var på teknisk museum allerede da han var 9 måneder, og jeg er helt sikkert på at han hadde utbytte av det. Ikke alt såklart, men knapper og lys og speil er moro. Vi kommer til å dra tilbake hit jevnlig. Det er nok bare Vitensenteret, der hvor de interaktive installasjonene er, som virkelig rokker. Resten av museet sliter litt med det arkaiske museums-imaget.

Pris: 80,- for voksne.

Child planet

Jeg tror Child planet er et amerikansk konsept, med et par filialer i Norge. Den vi besøkte ligger i Middelthunsgate 21a på Majorstua. Det er omtrent som en kommers åpen barnehage, men dyrere og mere lekeplassaktig. Anton hadde nok ikke max utbytte, men eldre barn 1,5 til 5 år har det sikkert fint her på en regnværsdag. Det vanker gratis gassballong til barna når man går. Men en ting som er litt harry: Man har ikke lov til å spise matpakka si her, t.o.m. babymat på glass eller brødskive med leverpostei vil de at du skal kjøpe i kafeen.

Pris: 35,- per person (dvs 70,- for ett barn og en voksen) på hverdager og 65,- per person i helgene.

Myldr på Oslo S

Dra en tur til Oslo S i morgenrushet en hverdag, og sett dere slik at dere har god oversikt over alt mylderet. Tusenvis av snåle mennesker i snåle klær på vei til alle sine jobber i forskjellig stil og forskjellig tempo. Konstant utskifting av skuespillere sørger for at dette showet holder seg spennende en stund.

Glassheisen på Oslo City

Tipper vi kjørte denne ti ganger fra kjellern til toppen, opp og ned og opp. Glassruta på heisen går helt ned til gulvet, og der nede er det en fin stålstang som en liten observatør kan lene seg til mens han titter utover handlemanien.

Sansehuset

Emma gjestehus har et konsept som de kaller for Sansehuset. Dette er først og fremst et tilbud til funksjonshemmete, tror jeg, men noen venner dro dit med barna sine og det var visst en fin opplevelse. Jeg har altså ikke vært her selv, men vi kommer til å ta en tur hit snarlig.

Akvarium/dyrebutikk

Jeg har også planer om å ta en tur i en dyrebutikk eller ett akvarium en dag snarlig. Mye fine lys og farger i en akvariesjappe, og sikkert tilsvarende kult med fugler og hamstere og lukten av dem, i en dyrebutikk!

Biblioteket

Deichmann på Grünerløkka er et hyggelig sted å tilbringe en time sammen. Bøker for barn i alle aldre, men de har også noen enkle leker, fargestifter og puslespill. Jeg ble faktisk overrasket over hvor godt han trivdes her, sett i forhold til at det enkli ikke skjer så mye.

Barnevennlige kafeer

Når været, eller klærne, er elendig(e) er tilflukt på kafé noen ganger det eneste som funker. Her er kafeene jeg vet om med barnevennlig innstilling og lekehjørne (McDonalds kvalifiserer ikke, selvom noen av dem har lekeplass):

  • Villa Paradiso
  • Aubergine vertshus
  • Mecca
  • Sagene samfunnshus

New firmware for you music player?

I just came by Rockbox! Some very fine folks have been writing new firmware for a bunch of mp3 players!

Wisdom from Conan

From the Queen of the Black Coast:
"... I seek not death. It may be the blackness averred by the Nemedian skeptics, or Crom's realm of ice and cloud, or the snowy plains and vaunted halls of Valhalla. I do not know, nor do I care. Let me live while I live, let me know the riches of red meat and stinging wine on the palate, the hot embrace of white arms, the mad exultation of battle when the blue blades flame and crimson, and I am content. Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life, I love, I slay, and I am content."

Tom Waits live i Dublin

Fredrik og jeg var i Dublin og så Tom Waits på sitt nest siste gig i Glitter & Doom turneen, 31.07.2008. En hinsides fantastisk konsert!

Nesten en religiøs opplevelse, der guddommen var det musikken, ikke musikeren(e). Mine favorittlåter var mange, men Hoist That Rag i salsa-ish versjon, Invitation to the Blues så vart og fullkomment fremført at jeg fikk tunnellsyn og hjerteflimmer og så 9th & Hennepin ...jeg hadde håpet at han skulle dra en av anekdote/historie-låtene sine og ble ikke skuffet; “And the rooms all smell like diesel / And you take on the / Dreams of the ones who have slept here”.

AH. Hva kan jeg si? Mannen er genial, og fremføringen hans svarte faktisk til mine totalt overdimensjonerte, skyhøye forventninger. Det kosta meg kanskje 10k alt i alt å komme meg på den konserten, men jeg er lykkelig, lykkelig :-)

Party in Duisberg

Istanbul is the city in the world with most Turkish residents. Berlin, they say, is the second largest. This made yesterdays match a huge deal, a local showdown. It was an entertaining game, and eventually Germany won 3-2. This video documents the spontaneous celebration going on in the Duisberg streets after the game!

Nytt kamera!

Jeg feiret akkurat femårsjubileet for mitt Nikon D70. Har knipsa et sted mellom 30 og 40 tusen bilder med det, men på slutten så skranta bildekvaliteten; det ble vanskelig å finne fokus. Ofte havna fokus dypere inn i bildet enn der jeg forventet.

Ok, tror ikke jeg gidder å dra den lange historien. Poenget er at jeg fant ut at tiden var inne for å ansakffe en ny lysfanger! Og hva ville vel kle min 18-200mm bedre enn en Nikon D300?

La ut tre kjappe testbilder jeg tok i kveld på flickr. Disse er ikke croppa eller manipulerte, men akkurat slik de kom ut av kameraet. Jeg syns definitivt at fargene, spesielt rødt, kommer mye penere ut enn det gjorde på mitt D70. Kameraet sitter som et feit og fin bola padde i hånda, og lyden av den tåite speil/blender-mekanikken gjør at noe i mellomgulvet, antakelig milten, snurper seg sammen i fryd!

Hege skal på workshop i Praha tirsdag til fredag denne uka, og jeg er med som trillepappa. Trille- og knipsepappa, tenker jeg vi sier :-)

Mista digitale bilder?

Ålreit kavalkade hos akam.no over programmer som kan hjelpe.

Tang

Følges av ett medlem.
Origo Tang er en sone på Origo. Les mer