Viser arkivet for desember, 2008

Ting å gjøre på pappaperm

Pappapermen er over. Underveis la jeg en del innsats i å finne på ting som Anton hadde moro av å være med på. Her er noe av det Anton og jeg gjorde.Anton får brakkesjuke etter kun kort tid alene hjemme med lekekassa, så da er det bare å kle på seg etter været og trille seg ut!

Åpen barnehage

Jeg vet ikke hvordan vi skulle klart oss uten åpen barnehage, og vi var innom og teste en del av dem. Som regel er de åpne barnehagene forbeholdt de som bor i bydelen, så de stedene hvor jeg skjønte at de var strenge på dette kravet, måtte jeg juge og si at joa, vi bor i bydelen, vi. En hvit løgn er vel lov i krig og kjærlighet :-)

Her er lista over de åpne barnehagene vi besøkte:

Tårnhuset

Det gamle huset på toppen av St. Hans Haugen. Åpent alle dager 10-14 untatt onsdag (spesialdag for eldre, flerspråklige barn). Barnehagen drives av Kjersti som en flink pedagog, holder avhengighetsdannende musikkstunder hver dag klokka 1130 og er forøverig et supert menneske. Tross gleden og nytten så mange foreldre og barn har av Tårnhuset, så sliter de med driftsmidler. Stedet er litt slitent, men kommer likevel klart best ut av alle de åpne barnehagene vi var på besøkte!

Pris: 40,- per barn. Link.

Terningkast: 6

Urtehagen

I Norbygata 9 i Gamle Oslo ligger det en liten åpen barnehage som er åpen hver dag. De har et skilt der det står"Her snakker vi norsk", men jeg syns kanskje det hørtes mistenkelig ut som arabisk :-). Ellers god tone, men vi var der en dag i høstferien, så det var få andre der og dermed vanskelig å danne seg et inntrykk av åssen det er på en vanlig dag.

Pris: Tror jeg betalte en tier, men mulig det var for kaffen? Link.

Terningkast: 3

Tøyen åpen barnehage

I tredje etasje i Sørligata 8 c i Gamle Oslo ligger en diger åpen barnehage. Masse leker, mange rom, digert kjøkken, masse barn og masse action. Så mye action at det om en sliten krabat har behov for å trekke seg litt tilbake og kontemplere litt over bildene i en bok sammen med pappa, så er ikke det så lett uten å bli avbrutt av en tilfeldig forbipasserende toåring med akutt pappa-abstinens :-). De kjører to veldig populære sangstunder daglig.

Åpent hver dag fra 0930-1430.

Pris: Gratis. Link.

Terningkast: 4

Sinsen åpen barnehage

Grünerløkkas eneste åpne barnehage ligger pokkerivoll helt oppe i Sinsenkrysset, i Lørengata 2. Et digert rom med myke matter og leker. Potensielt et bra sted, men det drives per tiden av en vikar som har med seg sin alt for husvarme to-og-et-halvt åring som løper rundt og herser med de yngre barna. Dette ser ut til å være den eneste metoden (han kjenner) for å få mors oppmerksomhet, dessverre.

Åpent tirsdag og torsdag 11-14.

Pris: Gratis. Link.

Terningkast: 2

Frogner åpen barnehage

Ligger i et gammelt hus i Professor Dahls gate 44B. Mye barn her. Møbleringen innendørs erlangt fra optimal (man kommer fra inngangsdøra og rett inn på gulvplassen der barna sitter og leker), men det hindrer ikke barna i å stortrives her, ser det ut til. Musikkstund hver dag. De har også en liten lekeplass rett utenfor døra m/babyhusker, sandkasse, sklie mm.

Åpent hver dag 10-15.

Pris: 30,- per voksen. Gratis kaffe og oppskåret frukt! Link.

Terningkast: 5

Vannvokterboligen familiehus

Denne åpne barnehagen ligger på Sagene i Riflegata 13, i første etasje. Et digert rom med masse dagslys inn til området der barna leker. 

Åpent hver dag (er ikke sikker på når).

Pris: Gratis. Link.

Terningkast: 5

Tur

Bare å bruke fantasien her. Man er litt begrenset m.h.p. skogsturer om man sverger til alltid å gå med barnevogn, men det går helt fint å ta seg en tre timers tur i skauen med bæremeis! Husk å ta hyppige pauser for å hvile både deg og passasjeren. Og husk masse rosiner; et møst for å holde motet oppe mot slutten av en lang tur :-)

Andre morsomme ting å gjøre

Forestillinger

Vi dro og så forestillingen Readymade baby på Dansens hus i Oslo. Anton var da drøyt 10 måneder, og for første gang i livet satt han spill våken og musestille i 25 minutter mens showet varte! At ikke bare han, men også alle de andre barna gjorde det samme kan jo bare bety en ting: Forestillingen var helt genial, med varierte innslag, mange uventete detaljer, fine farger og morsom musikk. Og til slutt fikk alle kravle ut på scenen og leke med rekvisittene!

Sjekk ut detskjerioslo.no for kalender over forestillinger av ymse slag for barn.

Husdyrparken på Ekeberg

Hysdyrparken, ikke langt fra Ekeberghallen. Her har de hester, ponnier, griser, høns, påfugler, geiter, kyr, kaniner og svaner. Nærkontakt med dyr gjør stort inntrykk! Tror kanskje ikke man kan besøke en gård for ofte!

Pris: 40,- per person som er eldre enn 2 år.

Kampen økologiske barnebondegård

Har ikke vært på købb selv ennå, men det skal visst være omtrent som Ekeberg. Litt vanskelige åpningstider, dessverre.

Norsk teknisk museum

Anton og jeg var på teknisk museum allerede da han var 9 måneder, og jeg er helt sikkert på at han hadde utbytte av det. Ikke alt såklart, men knapper og lys og speil er moro. Vi kommer til å dra tilbake hit jevnlig. Det er nok bare Vitensenteret, der hvor de interaktive installasjonene er, som virkelig rokker. Resten av museet sliter litt med det arkaiske museums-imaget.

Pris: 80,- for voksne.

Child planet

Jeg tror Child planet er et amerikansk konsept, med et par filialer i Norge. Den vi besøkte ligger i Middelthunsgate 21a på Majorstua. Det er omtrent som en kommers åpen barnehage, men dyrere og mere lekeplassaktig. Anton hadde nok ikke max utbytte, men eldre barn 1,5 til 5 år har det sikkert fint her på en regnværsdag. Det vanker gratis gassballong til barna når man går. Men en ting som er litt harry: Man har ikke lov til å spise matpakka si her, t.o.m. babymat på glass eller brødskive med leverpostei vil de at du skal kjøpe i kafeen.

Pris: 35,- per person (dvs 70,- for ett barn og en voksen) på hverdager og 65,- per person i helgene.

Myldr på Oslo S

Dra en tur til Oslo S i morgenrushet en hverdag, og sett dere slik at dere har god oversikt over alt mylderet. Tusenvis av snåle mennesker i snåle klær på vei til alle sine jobber i forskjellig stil og forskjellig tempo. Konstant utskifting av skuespillere sørger for at dette showet holder seg spennende en stund.

Glassheisen på Oslo City

Tipper vi kjørte denne ti ganger fra kjellern til toppen, opp og ned og opp. Glassruta på heisen går helt ned til gulvet, og der nede er det en fin stålstang som en liten observatør kan lene seg til mens han titter utover handlemanien.

Sansehuset

Emma gjestehus har et konsept som de kaller for Sansehuset. Dette er først og fremst et tilbud til funksjonshemmete, tror jeg, men noen venner dro dit med barna sine og det var visst en fin opplevelse. Jeg har altså ikke vært her selv, men vi kommer til å ta en tur hit snarlig.

Akvarium/dyrebutikk

Jeg har også planer om å ta en tur i en dyrebutikk eller ett akvarium en dag snarlig. Mye fine lys og farger i en akvariesjappe, og sikkert tilsvarende kult med fugler og hamstere og lukten av dem, i en dyrebutikk!

Biblioteket

Deichmann på Grünerløkka er et hyggelig sted å tilbringe en time sammen. Bøker for barn i alle aldre, men de har også noen enkle leker, fargestifter og puslespill. Jeg ble faktisk overrasket over hvor godt han trivdes her, sett i forhold til at det enkli ikke skjer så mye.

Barnevennlige kafeer

Når været, eller klærne, er elendig(e) er tilflukt på kafé noen ganger det eneste som funker. Her er kafeene jeg vet om med barnevennlig innstilling og lekehjørne (McDonalds kvalifiserer ikke, selvom noen av dem har lekeplass):

  • Villa Paradiso
  • Aubergine vertshus
  • Mecca
  • Sagene samfunnshus